11.11.14 Els nois del Ginkgo aprenen zumba

Grups de nois i noies ballant zumba.

El Centre Obert Ginkgo ha arrencat el curs escolar amb noves propostes en l’àmbit lúdic, que permetran que els joves puguin aprendre al mateix temps que gaudeixen del temps lliure. Per això, el Gingko ofereix tallers que tenen l’objectiu de potenciar activitats saludables durant el temps de lleure i que sorgeixen de les idees que els nois i noies que assisteixen diàriament proposen durant l’assemblea del centre.

Des del curs passat, els educadors han pogut observar que la música i el ball són una activitat cohesionadora pel grup i que, sobretot, els dóna sentiment de pertinença en una etapa evolutiva crucial com és l’adolescència. Per això, una de les propostes d’aquest trimestre ha estat el taller de zumba, una dansa que combina exercicis esportius amb passos de balls llatins, i que ajuda a millorar la resistència cardiovascular.

El taller, en què hi participen nois i noies de diferents edats, dura una hora i està guiat per una tallerista de zumba, que ha dissenyat les sessions segons els gustos de música dels participants, que han escollit balls com la bachata, la salsa i la rumba. L’activitat està planificada fins a finals d’any però, en vista de l’èxit, pot ser que continuï durant el 2015.