22.07.14 Nova edició del casal d’estiu al centre de joves Ginkgo

Grup de nois i noies a la piscina.

El Ginkgo, el centre obert que Iniciatives Solidàries té al barri Cooperativa de Sant Boi de Llobregat i que té l’objectiu d’acompanyar a nois i noies d’entre 12 i 16 anys amb risc d’exclusió social, duu a terme una nova edició del casal d’estiu.

Després d’un curs dedicat al reforç escolar, donant suport als joves amb els deures de classe i a l’aprenentatge d’hàbits d’estudi, el casal d’estiu s’ha centrat en les activitats de lleure en espais oberts, fora del Gingko.

Entre el 25 de juny i el 31 de juliol, els joves han combinat les sortides a la piscina i a la platja amb la pràctica d’esports, tallers de lleure i sortides especials, com el Tibidabo, Catalunya en Miniatura, el Museu de Cera, una passejada amb Golondrines, l’Illa Fantasia, el Bosc Vertical i el Museu del Barça.

Amb aquestes activitats, que són una espècie de recompensa a la participació dels joves durant el curs, es pretén fomentar les seves capacitats de relació, així com enfortir la cohesió de grup. A més, el casal, totalment gratuït, els ofereix l’oportunitat de gaudir d’activitats i espais que la majoria no tenen a l’abast degut al context familiar en què es troben.

Altres notícies