Els nois i noies del Ginkgo acaben el curs amb el casal d’estiu

Un any més, els nois i noies del Ginkgo han gaudit del casal d’estiu durant el mes de juliol, després d’haver acabat el curs escolar i passat els exàmens finals. Durant quatre setmanes, 30 adolescents i cinc educadors s’han divertit, han compartit experiències i han après amb activitats de lleure ben variades. Quatre setmanes carregades d’activitats de tota mena, que han estat possibles gràcies a l’ajuda del programa Proinfància de La Caixa.

El casal d’estiu va arrencar amb una gimcana descoberta de la Colònia Güell, una de les colònies industrials més destacades de Catalunya, i ha comptat amb altres activitats especials com una sortida al Tibidabo, una visita al Canal Olímpic on els nois van poder practicar caiac i tir amb arc, una sessió en una escape room, i una remullada a l’Illa Fantasia. A més, per combatre la calor, els nois i noies anaven un parell de cops per setmana a la piscina de Can Mercader, a Cornellà, una de les activitats amb més èxit.

Com que els usuaris del Ginkgo viuen al nucli urbà de Sant Boi, sovint tenen poc contacte amb la naturalesa. Per això, durant els dies del casal, aprofiten per fer sortides especials per tenir un contacte directe amb la natura, com l’excursió al Gorg del Pare, la passejada per Mura, al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt, i la sortida en bicicleta fins el delta del Llobregat.

Tot i que el casal està molt centrat en el lleure, també hi ha hagut temps per les activitats educatives, com l’aula d’estudi i el taller de ceràmica.

El casal ha estat un èxit ja que els nois s’ho han passat molt bé, han viscut noves experiències, i han reforçat els llaços d’amistat entre ells i amb els educadors. Tant els adolescents com els educadors estan desitjant que arribi l’estiu vinent per repetir l’experiència.

Altres notícies