Els nois i noies del Ginkgo comencen el curs

adolescents, nois, motxilles, escola

Amb l’arribada del setembre, no només comença l’escola sinó també les activitats del Centre Obert Ginkgo.

Els resultats escolars dels nois i noies que, el curs passat, van participar al Ginkgo van ser molt positius: el 92,8% dels alumnes van passar de curs al setembre. Dels nou alumnes que acabaven l’ESO, tots s’han graduat i continuen estudiant, tres comencen batxillerat i sis fan un Grau Mitjà, i s’incorporen al Ginkgo jove.

Per això, el Ginkgo mantindrà la metodologia utilitzada en el segon i tercer trimestre del curs anterior, on el temps d’estudi dura una hora i mitja, i es divideixen les aules de suport en dues sales d’estudi: la de ciències i la de lletres. D’aquesta manera, els alumnes poden canviar d’aula segons els deures o exàmens que tingui. Amb aquesta metodologia, els nois i noies han obtingut bons resultats, ja que els educadors especialitzats en certes assignatures s’hi poden dedicar més i els nois reben una atenció més personalitzada.

Un altre canvi que el curs passat va donar molt bons resultats va ser el sistema de treball per punts, on es premiava el treball de tot el mes amb un sistema d’acumulació de punts diaris i recompenses. Una manera eficaç de motivar els nois i noies més desvinculats del seu rendiment escolar.

A més, hem ajustat les aules d’estudi, de manera que, si un dia els nois no tenen deures, no hauran de venir la primera hora i mitja. Les següents dues hores, en canvi, ja siguin de dinàmica o taller, estan obertes a tots els nois i noies que hi vulguin participar.

Treballarem perquè aquest curs els nois i noies s’esforcin tant com l’anterior i continuïn vinculats i compromesos amb el centre.

Altres notícies