17.12.13 El Menjador Social d’IS dóna menjar a 20 persones cada dia

Cuinera servint un plat de menjar a un usuari.

Una vintena de persones que viuen en situació d’extrema pobresa i no poden satisfer les seves necessitats primàries, com seguir una alimentació equilibrada, dinen cada dia al Menjador Social d’Iniciatives Solidàries. Un menjador que té dues ubicacions –la Nova Esquerra de l’Eixample, a Barcelona, i el Centre d’Acolliment Temporal, a Santa Perpètua de Mogoda- i que ofereix un menú sa i de qualitat, que els usuaris poden menjar a la mateixa instal·lació o endur-se a casa, per menjar-lo amb les seves famílies.

Es tracta de persones derivades pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona i de Santa Perpètua, que, a més gaudir d’un plat calent a taula, compten també amb un seguiment personalitzat. De fet, un educador d’IS acompanya cada usuari en la seva normalització social. El projecte s’entén, doncs, com un servei d’atenció especialitzada a persones que es troben en situació de marginació social, i permet que els beneficiaris adquireixin una major autonomia, a la vegada que prenen consciència de la importància de seguir una alimentació saludable.

IS va posar en marxa el Menjador Social l’any 2010, després que la crisi econòmica enfonsés en la pobresa molta gent que tenia una situació econòmica inestable. Des de llavors, el menjador ha atès unes 70 persones.

Altres notícies