1ª Trobada de Joves i Referents d’emancipació de Barcelona

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és image-6.png

El passat 20 de maig, es va celebrar a Barcelona, la primera trobada de joves participants de l’eix de Referents d’emancipació del projecte IMEX.

La trobada es va realitzar a l’espai “La Cendra”, cedit per l’Assemblea Juvenil del barri de Sant Antoni, on van participar 14 joves i 8 professionals, de les entitats: CAMINS, ISOM, PROBENS, ISIL, NAZARETH, LLAR ENRIC D’OSSÓ, SALESIANS SANT JORDI I INICIATIVES SOLIDÀRIES.

La intenció de la participació d’Iniciatives Solidàries, és donar veu a les persones joves participants, sobre les seves necessitats, inquietuds i la seva visió d’un projecte que està pensat i enfocat per a ells.

La trobada va consistir a fer diferents dinàmiques per donar-nos a conèixer: una personalment, una pel que fa a aficions, i, en últim lloc, una per fer més pinya; amb un cabdell de color vermell i tots en rotllana, es va anar teixint una xarxa a terra, per compartir idees i conèixer la visió del projecte a través de la mirada i la veu de la joventut atesa, i així visibilitzar la importància del treball en equip i de tenir aquest suport i confiança.

Les dinàmiques es van acabar amb un dinar conjunt, on es van intercanviar converses més informals i una estona d’oci molt agradable.

L’objectiu de l’equip de referents, per a aquesta trobada era: Visibilitzar la importància de tenir una bona xarxa de suport, sobretot entre la mateixa joventut, escoltar de primera mà la veu de la joventut atesa i les seves opinions respecte a les intervencions, el projecte o les seves vivències del dia a dia, donar un primer pas de què pot arribar a ser un grup d’autoajuda de joves de Barcelona i fer un pas més en la creació de l’Aliança de Referents d’Emancipació de Barcelona.

La valoració final de l’esdeveniment, tant per part de la joventut com dels professionals va ser molt positiva, es van quedar amb ganes de més, sobretot de promoure més espais com aquest.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és image-7.png

Altres notícies