Les colònies urbanes del Ginkgo s’acomiaden fins l’any que ve

colonies urbanes ginkgo

Un cop acabat el curs escolar, i després dels exàmens de final de curs, els nois i noies del Ginkgo han gaudit un any més de les colònies urbanes: quatre setmanes on s’han divertit, han compartit experiències molt interesants i han après moltíssimes coses. Quatre setmanes carregades d’activitats de tota mena, que haguessin estat impossibles sense l’ajuda del programa Proinfància de La Caixa.

Durant el mes de juliol, els nois i noies del Ginkgo han pogut gaudir de la piscina de Can Mercader, a Cornellà, un parell de dies per setmana per combatre la calor i, a més, cada setmana han visitat un centre d’activitats de lleure, com el Tibidabo o l’Illa fantasia, on els nois han pogut oblidar-se per una estona de la rutina de la ciutat. També van visitar el Karting Minilandia i van fer Laser Tag a Barcelona, dues activitats molt divertides on els nois i els educadors van poder interactuar molt activament.

Com que els joves que viuen en nuclis urbans tenen poc contacte amb la naturalesa, durant aquest estiu els nois i noies del Ginkgo han fet dues sortides especials per tenir un contacte directe amb la natura: una sortida al Montseny, on van veure el pantà de Santa Fe el paisatge únic que ofereix aquest espai, i l’altra a Sitges, on van iniciar-se a l’snorkel i van aprendre moltíssim de la fauna i la flora marina.

Tot i que les colònies urbanes estan molt centrades en el lleure, també hi ha hagut temps per les activitats educatives, com la visita a Can Castell, el centre d’art de Sant Boi, on un especialista en escultura va guiar els nois i noies per les escultures més representatives de Sant Boi. A més, els nois van poder fer el seu propi fang amb argila i van crear obres a partir d’aquest fang en dos tallers d’escultura organitzats pel propi centre.

Les colònies també van comptar amb una sessió d’introducció al món dels drons, on un tècnic de drons va explicar la teoria d’aquests aparells, abans que els nois fessin pràctiques de vol a la colònia Güell.

Aquestes colònies urbanes han estat un èxit rotund ja que els nois s’ho han passat molt bé, han après moltes coses, han reforçat els llaços d’amistat entre ells i amb els educadors, i tant els nois i noies com els educadors estan desitjant que arribi l’estiu vinent per començar una altra vegada aquesta aventura!

Altres notícies