El Gran Recapte d’Aliments, la gran festa de la solidaritat.

Un any més Iniciatives Solidàries ha participat en el Gran Recapte d’Aliments amb el goig de saber que la tasca que diàriament fan els seus treballadors i voluntaris queda reflectida en jornades com la que aplega a tanta gent i a tantes entitats.

Les joves de la Muntanyeta, del Pinetó, del Centre d’Acolliment Temporal de Santa Perpetua de Mogoda i tants d’altres, han viscut una jornada que ens omple d’orgull i ens demostra que no és flor d’un dia el treball que fa l’entitat.

El Banc dels Aliments de Barcelona té com a primer objectiu, lluitar contra el malbaratament d’aliments, recuperant excedents alimentaris i redistribuint-los a persones en risc de precarietat alimentària. La distribució dels aliments es fa mitjançant la xarxa d’entitats socials que treballen en l’àmbit social i particularment amb les persones vulnerables. Els aliments s’aconsegueixen per diferents vies: donacions d’empreses, programes subvencionats per la Unió Europea i la tasca ingent de conscienciar a la societat que és molt important lluitar contra el malbaratament. Des de personatges públics del mon de la gastronomia, passant per restaurants, empreses del sector agrari,  cadenes de supermercats, empreses de distribució, empreses de càtering, hotels i altres agents del sector de l’alimentació, fan una tasca  pedagògica durant tot l’any  que permet empeltar l’ esperit de solidaritat  i col·laboració a tota la societat.

Altres notícies