Els joves del Pinetó fan un hort al pati de casa

Semblava que mai se n’aniria el fred… però el sol i el bon temps han arribat al mes de febrer amb un nou repte a la Llar el Pinetó: fer un hort.

Alguns dels nois que viuen a la llar el Pinetó han volgut aprofitar l’espai de terra que hi ha al pati per plantar cebes, patates, enciams, pastanagues, alls, pèsols, espinacs, maduixes i menta. Algun d’ells ja té experiència en treballar la terra… però s’ha de dir que estan aprenent plegats en l’art de l’agricultura. És tot un art saber quina quantitat d’aigua necessita cada una de les verdures, hortalisses o inclús les herbes remeieres i quina és la millor època per conrear cada una d’elles.

Aquesta activitat proporciona eines de desenvolupament personal i suposa una oportunitat socioeducativa per treballar la cooperació entre el grup, l’autonomia, l’autoestima i la paciència. De més a més, el contacte amb la natura dóna la possibilitat de desenvolupar el nostre benestar físic i psicològic a través del treball en equip i el diàleg.

Estem posant els nostres coneixements, motivació i il·lusió perquè aquest nou projecte segueixi endavant i poder recollir i fruir dels primers fruits.

Altres notícies