Els joves d’Iniciatives celebren cultures d’aquí i d’allà

Aquest cap de setmana, els joves dels nostres centres d’acollida, com són Costabona, el Pinetó i la Mola, han estat de celebració.

I us preguntareu, per què? Doncs com bé sabreu, molts dels nostres joves són de nacionalitat Magrebina i aquests dies son especials per ells, ja que celebren el fi del ramadà, que és el novè mes del calendari islàmic, respectat per musulmans a tot el món com el mes de dejuni (de l’àrab: صَوْم [ṣawm]), oració, reflexió i comunitat.

A la llar Costabona es va fer una gimcana de diferents proves, en les que van participar tant usuaris com educadors/es, per donar per finalitzat el mes del ramadà, amb la seva salutació “Eid Mubarak”, que vol dir “feliç dia” i que s’ho desitgen mútuament després de realitzar l’oració de l’Eid.

A la llar El Pinetó van fer un fi de ramadà més tranquil, fent un dinar tots junts en forma d’una barbacoa, amb el menjar que més els agrada.

I per acabar a la llar La Mola, van celebrar la diada de Sant Jordi, amb una passejada per la Rambla de Sabadell, que va servir perquè els nois coneguessin la llegenda del cavaller, la princesa i el drac, i també perquè veiessin les paradetes de llibres i roses, ja que encara que visquin de les tradicions del seu país d’origen, també han de conèixer i descobrir un dels dies més importants de l’any de la nostra cultura.

Perquè a Iniciatives Solidàries creiem que la integració no implica renunciar als orígens, sinó mantindre’ls i a la vegada, abraçar la nova cultura.

Altres notícies