Iniciatives segueix ajudant a qui més ho necessita durant el confinament

Des que va començar la crisi del coronavirus, la feina d’Iniciatives Solidàries, com la de tots, s’ha vist directament afectada. Així, el Centre Obert Ginkgo va haver de suspendre l’activitat presencial el 12 de març però va continuar actiu amb l’objectiu que els nois i noies vinculats al centre pateixin menys les conseqüències que el Covid-19 està tenint en el seu desenvolupament sòcio-educatiu.

Per això, els educadors socials de l’entitat, amb el suport de el Programa Proinfància, continuen donant suport virtual a tots els adolescents del centre. A través de vídeo-trucades, aclareixen els seus dubtes i els ajuden a organitzar-se amb les tasques de l’institut. A més, les xarxes socials del Ginkgo segueixen actives, oferint activitats lúdiques alternatives per als joves: una manera de mantenir-se connectats fins que els nois i noies puguin reprendre les activitats a l’aire lliure junts.

Des del Ginkgo, també s’han lliurat “Targetes Moneder d’Impacte Social” a les 20 famílies en risc que estan vinculades al centre. Es tracta d’una ajuda econòmica per a alimentació i productes de primera necessitat que atorguen els serveis municipals de Sant Boi del Llobregat a persones vulnerables.

El confinament als centres d’acollida de menors

Pels usuaris dels centres d’acollida d’Iniciatives, com per tothom, no sempre és fàcil passar tantes hores confinats a casa. Per això, els nois del Pinetó, un dels centres de l’entitat han aprofitat aquest confinament per millorar les zones comunes, pintant algunes parets i refent la terrassa. Els veïns els han donat algunes cadires i hamaques, amb materials que rondaven per casa sense fer servir han decorat el pati, i han aprofitat per fer neteja de les males herbes.

Les educadores d’Iniciatives Solidàries treballen cada dia per fer més amè el confinament a La Muntanyeta, un pis assistit de menors. Un dels millors moment del dia és a les 20h, quan les noies se sumen al clam dels veïns per agrair a metges i infermeres la tasca que fan.

Altres notícies