La ‘Biblioteca Humana’ de la biblioteca Josep Jardí

La Cissay és cuinera al Castell de Can Taió i la setmana passada va ser la protagonista de la primera sessió de ‘Biblioteca Humana’, una iniciativa de la Biblioteca Josep Jardí de Santa perpètua de Mogoda, on les persones esdevenen llibres reals i expliquen la seva història. El llibre de la Cissay es va titular ‘Migrant’.

Migrant, protagonitzat per la Cissay va ser una història molt emotiva i emocionant per a totes les persones que van assistir-hi, un relat ple de lluita, superació i fortalesa, que explica, alhora, una història individual i una història col·lectiva.

El projecte ‘Biblioteca Humana’ va néixer a Copenhaguen (Dinamarca) i està dissenyat per a construir un marc positiu on els llibres són persones i es genera un espai on crear converses que puguin qüestionar els estereotips i els prejudicis mitjançant el diàleg.

Així doncs, va ser un plaer llegir el llibre de la Cissay en un espai on les persones reals són ”llegides” pels lectors, on els llibres tenen l’oportunitat d’expressar-se i els lectors amplien els seus horitzons. Un espai on ningú pot jutjar a ningú i es pot preguntar qualsevol cosa.