Els joves dels centres d’acollida Puigmal i el Far aprofiten l’estiu per sortir a conèixer món

Tan important és fomentar els coneixements intel·lectuals com els coneixements pràctics o les manualitats. La intenció de les activitats externes és socialitzar amb el grup en un entorn més distès de l’ habitual, que els joves puguin gaudir d‘activitats de lleure i alhora gaudeixin d’accions de qualitat. Per això, els joves de les diverses llars d’acollida d’Iniciatives Solidàries han aprofitat aquest estiu per sortir a conèixer món.

El centre d’acollida Puigmal aplega persones en risc d’exclusió social i pertany al programa del Servei d’Atenció Social al Sensellarisme a l’Espai Públic, la SASSEP, de l’Ajuntament de Barcelona ,que  treballa amb persones vulnerables.

Pels usuaris de les Llars El Far i Puigmal, les visites a l’Aquari de Barcelona ha resultat ser tota una descoberta. Experiències sensorials i visuals que molts d’ells mai havien viscut a casa seva i que han estat molt enriquidores per ells.

Els joves de la Mola, per part seva, han aprofitat la calor d’aquests dies per passar un dia a Illa fantasia. Molts d’ells no havien pogut gaudir mai de l’aigua i la sorra en un context de gaudi i aquest temps de lleure i la propia activitat els ha servit, a més, per fomentar la cohesió de grup.

Finalment, durant els mesos de vacances, els joves de la LLar Costabona (menors migrants sols) han fet tallers de cuina, fent pa de pessic i galetes de xocolata. Una activitat que els ha permès aprendre vocabulari nou i parlar de les postres més freqüents que fan amb les seves famílies.

Altres notícies