Qui som

Iniciatives Solidàries és una ONG d’acció social que està al servei de qui més ho necessita i té com a missió fomentar l’autonomia de les persones que viuen en risc d’exclusió social. L’atenció personalitzada que oferim i la metodologia de treball que utilitzem contribueixen a empoderar les persones ateses amb l’objectiu que protagonitzin el seu propi itinerari d’inserció fins aconseguir el major grau d’integració possible a la nostra societat.

Iniciatives pretén ser un agent de canvi i de transformació social entre els qui tenim més a prop. Per això, l’entitat compta amb diversos programes que es poden agrupar en quatre grans grups: acolliment -per a col·lectius que van des de refugiats polítics fins a sense sostre; inserció -amb projectes que fomenten l’ocupació de persones en risc d’exclusió social; infància -amb un centre que dóna suport a nois i noies amb dificultats; i acció comunitària -amb accions que busquen pal·liar els efectes de la crisi econòmica.

L’entitat va néixer del voluntariat quan, a finals dels anys 80, un grup de voluntaris que havia engegat un esplai a L’Hospitalet del Llobregat va començar a cooperar amb un programa que treballava per cobrir les necessitats alimentàries d’una escola per a nens sense recursos al Perú, i poc després amb una altra entitat que enviava aliments a orfenats de Romania.

L’impuls pel creixement d’Iniciatives va arribar l’any 1996 amb la professionalització de l’entitat i amb la proposta de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat per crear un centre d’acollida per a refugiats. Des de llavors, l’entitat ha seguit treballant per ajudar els qui sempre els toca perdre, adaptant la seva tasca a les necessitats de cada moment.

Benvinguts a Iniciatives Solidàries,

Vull obrir-vos les portes de l’entitat i convidar-vos a formar-ne part.

Fa vint anys, convençuts de la necessitat d’educar en valors, un grup d’homes i dones vam decidir aplegar-nos al voltant d’una proposta: caminar al costat dels que sempre els toca perdre. I convençuts que, per ser agents de canvi personal i social, ens calia organitzar-nos, vam decidir impulsar una entitat social, sense afany de lucre.

Estem plenament convençuts i convençudes que sols no ho podem fer: ens calen que més ciutadanes i ciutadans com vosaltres feu vostre el projecte. Que us incorporeu com a voluntaris, que treballeu amb nosaltres, que ens feu arribar la vostra generositat.

Sense la nostra implicació, sense la vostra, les persones en risc d’exclusió social no ho aconseguiran.

Guillem Correa
PresidentIniciatives-8216