Setmana temàtica a la Muntanyeta perquè les joves aprenguin més sobre el feminisme

Durant la setmana prèvia al 8 de Març, les educadores de la Llar la Muntanyeta van organitzar una setmana temàtica de la dona, per tal de poder traspassar a les joves la importància d’aquesta data assenyalada i per ampliar el seu coneixement sobre els conceptes i la història sobre el feminisme.

A través d’una personatge històric, Olympia de Gouges, se’ls va explicar la història del feminisme, les raons per les quals se celebra aquest dia, i tots els motius per seguir reivindicant els drets  i les llibertats de les dones. Les joves també van poder visualitzar la història del feminisme a través de vídeos interactius, on van ampliar el seu coneixement i la seva mirada al món amb perspectiva de gènere.

Cada nit, aprofitant l’hora de sopar, les joves van obrir juntes un sobre on hi havia diferents tipus de conceptes sobre feminisme. Totes van participar activament, assolint els conceptes i agraint tenir informació sobre aquest tema. A més, es va proposar a les joves fer dos tallers, un per cercar frases d’empoderament femení escrites per dones i un altre d’estampació de samarretes amb l’objectiu per posar-se-les el dia de la manifestació.

L’objectiu final per acabar la setmana, va ser participar activament durant el dia 8 de Març al poble amb el col·lectiu feminista de Castelldefels,  que organitzava diferents activitats a la plaça del poble. Les joves van poder gaudir del manifest, el cercavila i del dinar de carmanyola juntament amb les educadores, i les dones del poble. Per finalitzar el dia, juntament amb el col·lectiu feminista de Castelldefels, les joves i les educadores van anar a la manifestació de Barcelona. Va ser una gran experiència poder compartir aquest dia tan especial i viure aquest moment tan emocionant i històric.

 

Altres notícies