Sortida d’estiu amb les famílies refugiades d’Iniciatives Solidàries

Avui us volem parlar d’un dels molts projectes que es duen a terme a Iniciatives Solidàries. Com bé explicita el títol, està dedicat a persones refugiades o sol·licitants d’asil.

Una persona refugiada és algú que ha hagut de fugir del seu propi país perquè en el seu corre perill de patir una violació greu dels seus drets com a ésser humà o senzillament la persecució. Els riscos per a la seva seguretat i la seva vida son tan grans, que fan pensar que no te cap més opció que marxar i buscar protecció fora del seu país. Qualsevol persona te dret a aspirar a rebre protecció internacional.

Una persona sol·licitant d’asil, és algú que ha sortit del seu país i cerca, en un altre, protecció enfront de la persecució i la violació dels seus drets com a esser humà, tot i que encara no ha estat reconegut legalment com a refugiat, perquè està en procés que es prengui una decisió sobre la seva sol·licitud d’asil. Demanar asil és un dret que té tot ciutadà; això significa que s’ha de permetre a qualsevol persona entrar en un altre país per a rebre l’esmentat asil.

Una vegada posats en context, a Iniciatives Solidàries, tenim dues famílies amb aquesta casuística; una és de Guinea Bissau i porta quatre anys entre nosaltres; l’altra és de Síria, i en porta un.

Durant l’estiu les famílies que resideixen a les nostres llars o que pertanyen a col·lectius acollits a Iniciatives Solidàries fan moltes activitats d’oci, i aquestes dues famílies que avui fem referencia no es mereixien altra cosa.

Van gaudir d’un dia d’activitats, tots junts per enfortir vincles i conèixer-se més.Van anar al laberint d’Horta, on entre tots van conseguir amb èxit trobar la sortida i també van anar al llac de la Creueta del Coll. Amb aquestes temperatures d’estiu, a qui no li va bé fer una capbussada? Per finalitzar la jornada, van gaudir d’un  inesperat i refrescant gelat!

Altres notícies