El Ginkgo celebra el Carnaval

Aquest any, el Ginkgo ha viscut el Carnaval de forma diferent. Els nois i noies del centre, sempre havien participat en els actes organitzats per la Comissió de Festes Cooperativa Molí Nou, que eren la Rua de Carnaval i la Rua d’Enterrament de la Sardina. Però aquest any, van decidir canviar la rua de Carnaval del divendres per una festa de disfresses el diumenge. El que no va canviar va ser l’enterrament de la Sardina. És per això que, en comptes del taller de disfresses de Carnaval, els educadors van organitzar un Taller d’escuts i destrals vikingues on cadascú es va fer un escut amb un disseny propi.

La Rua de l’Enterrament de la Sardina va comptar amb la participació de les escoles del barri, de les entitats que treballem amb infants i adolescents i, per primera vegada, amb usuàries del Parc Sanitari. La rua de “dol” va recórrer diversos carres del barri i va finalitzar en un acte central on es va procedir a enterrar la sardina i a donar la benvinguda a la Vella Quaresma.

El Ginkgo, i la seva sardina, van ser protagonistes d’aquest acte amenitzant la rua amb els seus balls al compàs que marcava el grup de percussió. Recórrer el barri i veure la gent sortir dels comerços per a gaudir-ne va ser una manera de transmetre una part de la cultura i les tradicions, tan fonamental i necessari.

Altres notícies