1ª trobada del projecte europeu d’integració de joves migrants a través de l’esport.

Aquest cap de setmana, Iniciatives Solidàries ha participat, amb d’altres entitats socials, en la primera trobada del projecte europeu  d’integració social de joves migrants a través de l’esport: Erasmus+ ( Projecte Brace) a Mechelen- Bèlgica.

Els promotors del projecte han estat el Club Escola de Futbol Can Mir (club en el que participen joves de la llar Costabona) i l’ Ajuntament de Rubí.  El projecte s’ anomena BRACE (breaking barriers to migrant social integration) i està subvencionat amb  fons europeus. Han estat unes jornades de cooperació per tal de conèixer i posar sobre la taula les dificultats que tenen els joves migrants per realitzar activitats extraescolars; la intenció principal és buscar solucions i millorar la situació d’aquests joves per tal que es sentin acollits, integrats i estimats en el seu entorn diari.

Amb totes les conclusions  treballades, es pretén crear un manual de bones practiques per tal de crear convenis de col·laboració amb altres entitats del nostre país i de l’entorn europeu.

Les properes  jornades estan programades per el proper any i es faran a Milà, Lisboa i Rubí  i la finalitat és  també utilitzar l’esport, en aquest cas el futbol, com a eina d’integració social.

Altres notícies